Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Sodna krivica!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CIPP
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Administrator
Administrator foruma
Administrator foruma


Pridružen/-a: 27.12. 2005, 13:53
Prispevkov: 218

PrispevekObjavljeno: 10 Sep 2007 08:03    Naslov sporočila: Sodna krivica! Odgovori s citatom

Sodišče mi je ''sodilo'' in me obsodilo!

Sodilo v ''imenu ljudstva''?

Enako v imenu ljudstva sedaj obveščamo to ljudstvo o resnici!


Potrebe za razdvojenost javnosti ni, saj je resnica le ena in to tista,
katero potrjujejo materialni dokazi in ne namišljene zgodbe prijaviteljev.
Na sodiščih so cel postopek vodili tako, da je bila človeku kršena ustavna pravica pravičnega zagovora.

Zaradi izločitve javnosti iz procesa so si ustvarili možnost onemogočiti prikaz kronskih dokazov obrambe in tako nedolžnost.
Zavrnili so priče obrambe in gradili sodbo na potvorjenih dejstvih!
Vse to pa zaradi moči že razkrite korupcije, ki deluje v ozadju in je v nadaljevanju opisano.

Ta primer in razkritje nezakonitega in nepoštenega ravnanja sodišč je razlog, da si taisti prizadevajo ukiniti te spletne strani, ki dokazujejo drugačno resnico, kot jo skuša vsiliti in prikazati sodišče.

26.7.2007 je začela delovati pravna država in so sproženi postopki nadzora postopkov udeležencev v mojem sodnem procesu. V tem primeru se osebno zahvaljujem vsem uslužbencem Ministrstva za pravosodje, ki svoje delo opravljajo vestno in odgovorno. Nadejam se tudi odzivu in resnemu pristopu Odvetniške zbornice.

Upam, da bodo skupaj dosegli, da se sodišča ne bodo več nestrokovno, nekorektno in celo nezakonito izgovarjala samo s pavšalnimi izgovori, pač pa se končno določno opredelila do nešteto napak v sodnem procesu in postopkih pritožb, ter vrnila zadevo v ponovno sojenje za katerega pa so že pripravljeni vsi dokazi o moji nedolžnosti. Dokazi bodo v septembru predstavljeni širši javnosti preko vseh javnih občil.

Janko GAČEŠA

Vir: http://www.safnas.com/krivica
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Boris
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 12.02. 2006, 08:50
Prispevkov: 86

PrispevekObjavljeno: 11 Sep 2007 08:18    Naslov sporočila: Mali hudiči ne bogovi! Odgovori s citatom

Spoštovane žrtve pravosodja!

Naš član žrtev pravosodnega nasilja Gačo o katerem govori na spletni strani v primeru sodna krivica podaja sporočilo vsem poštenim državljanom Slovenije in sicer citiram:

"Mali nedotakljivi bogovi, ki delijo pravico namesto da bi ugotavljali resnico.

Imajo se za nezmotljive in se postavljajo z visokmi nazivi, kot da je to garancija za poštenje, katerega ne premorejo. Za krivico, ki jo počnejo nedolžnim nihče ne odgovarja, čeprav je po zakonu tudi to kaznivo dejanje kot kršenje človekovih pravic in ogrožanje človeškega življenja", konec citata.

Če pogledamo resnici v obraz ti tako imenovani (samozvani) mali bogovi dejanski niso mali bogovi, temveč mali hudički, saj ne delijo pravice, ampak delijo krivico!

Sodišče in sodniki so dolžni deliti pravico, kar pomeni, da kot odgovorni in moralno pozitivni ljudje, pošteno in skladno s svojo dolžnostjo opravljajo za skupnost koristno delo. K temu jih obvezujejo načela smotrnega in pravičnege uporabe prava ali pravnih norm po katerih se mora ravnati vsak posameznih v skupnosti, če želi prispevati svoj del za boljše medčloveške odnose v korist pozitivnih človekovih vrednot.

Reševanje konfliktov in sporov ali nesporazumov med člani neke skupnosti, ni in ne sme biti podlaga za zlorabo svojega položaja ali položaja strank v postopku oz. sporu, saj so posledice takšnega obnašanja in ravnanja še globji in večji konflikti med strankama v sporu, kar posledično pomeni zavestno multipliciranje novih konfliktov in sporov!

Smotrna, pravilna ali pravična ter koristna uporaba prava in pravnih norm je dolžnost vsakega poštenega človeka!

Ker nepošteni sodniki in drugi pooblaščenci pravosodja dejansko delijo krivico so paraziti družbe ali škodljivci, ki uničujejo pozitivno moralo posamezniku v skupnosti in so glavni generatorji rušenja pravne države in pravnega reda v Sloveniji!

Ti nepooblaščeni posamezniki (sodniki in drugi pooblaščenci pravosodja), ki zlorabljajo svoje znanje ali svoje pristojnosti in položaj so glavni akterji nasilja in trplenja preprostih poštenih ljudi!

Zato je ena od glavnih naloga vseh žrtev pravosodja (oz. ZŽPN), da jasno in transparentno javnosti posredujejo informacijo o koruptivnem in kriminalne delovanju nepooblaščenih pravosodnih delavcev, ki s svojim delovanjem legalno (brez sankcij) izvajajo najbolj gnusna zločinska dejanja proti poštenemu človeku.

Dolžnost vseh poštenih državljanov Slovenije, ne samo žrtev pravosodnega nasilja, je neposredna javna obsodba kaznivih dejanj pravosodnih lopovov in zločincev ter zagovitoviti ustrezno odgovornost ali sankcije za njihova dejanja!

Za pravico uveljaviti resnico!

Vir : http://www.safnas.com/krivica
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vesna99
novinec


Pridružen/-a: 26.09. 2007, 09:36
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 26 Sep 2007 13:47    Naslov sporočila: "Nepristranskost" sodnic Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
tudi na lastni koži sem že izkusila, kako pristranske so sodnice. Zato se niti ne čudim, da so v Jankovem primeru tako dosodili. Pooblaščena sodnica je dobesedno neposredno izvaja pravosodno nasilje, namesto da bi zagotovila pravno varstvo klienta.
Ker je tudi zadeva tako kočljiva (pedofilija), in ženske predstavljajo večino na sodiščih, je bil revež že kar vnaprej obsojen. Saj je treba, kot pravi Nussdorferjeva: "otrokom brezpogojno verjeti". In verjamem, da ga niti niso hoteli, niti imeli interes poslušati.
Se strinjam, da je treba otroke zaščititi pred pedofili, saj sem tudi sama mati, vendar VEDNO obstaja tudi druga stran. In to, da nekomu - za zaprtimi vrati, jasno - ne dovolijo, da pove vse, kar mu lahko koristi, da mu zavračajo dokaze kot po tekočem traku. Kako se lahko še potem bori?
In kakšna država je to? Nekako me spominja na vojne in povojne čase, ko so izvajali sodišča "v imenu ljudstva" enostavno brez sojenja, ampak so ljudi postavili pred zid. Pa je zdaj, v 21. stoletju v Sloveniji kaj drugače? Če vse to berem, kar pišejo tudi drugi ljudje, in tudi iz lastnih izkušenj, na sodišče nimam nobenih lepih spominov, kaj šele da bi se človek lahko zanesel na pretehtano resnico. Ostanejo ti le solze in nemoč.

Lp Vesna
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
prijatelj
član
član


Pridružen/-a: 07.10. 2007, 17:21
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2007 19:19    Naslov sporočila: Uveljaviti renico in pravico! Odgovori s citatom

Spoštovani gostje in žrtve pravosodja,

Na spletni strani eDnevnika vam posredujemo eno od prispelih sporočil, ki jih vsak dan dobivamo na e-naslov ZŽPN in govorijo sami zase o stanju in razmerah v našem pravosodju (glej na koncu sporočila - odprto pismo).

Dokazi, vsebine in argumenti, ki povedo vse, zato ne potrebujejo komentarjev, ampak odločno in konkretno dejanje ter akcijo vseh žrtev pravosodja, da uveljavimo pravico in resnico, kot temelj za pravičnost in srečo vseh poštenih in dobrih ljudi.

Še mogoče kdo dvomi, zakaj se žrtve pravosodja povezujejo in družijo v civilne iniciative s področja pravosodja in zakaj ZŽPN organizira in povezuje žrtve pravosodja v učinkovito organizacijo, ki bo konstruktiven partner za spremembe na bolje za vse državljane Slovenije, predvsem pa za pravično pravno državo, ki bo v ponos vsem poštenim državljanom naše domovine!

Za pravico uveljaviti resnico!
ODPRTO PISMO
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
toni
novinec


Pridružen/-a: 23.09. 2007, 07:53
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 21 Okt 2007 13:25    Naslov sporočila: Pismo Mojce predsedniku! Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni,

Oglašam se vam spet, saj vidim, da obisk Jankovih strani strani vztrajno narašča, pa lahko objavite tole moje "pisemce", naj si ga prebere Slovenija.

Tako vam pošiljam en del iz pisma, ki sem ga pred meseci naslovila na J.Drnovška.

Prosim vas še, če Janka skozi pisanje gledate kot človeka, nedolžnega človeka, ki se je za svojo svobodo boril na vso moč. Napisala sem, da se je boril. Ne vem, kaj bo vnaprej. Trenutno se Janko nahaja v Psihiatrični bolnici Vojnik, ker se mu je zdravstveno stanje izredno poslabšalo.

Veliko je pretrpel, veliko upanja je vlagal v to, da bo dosegel pravico, pa je vsakič ostal praznih rok in razočaran. Počasi se je to nabiralo in depresija je udarila na zdravje. Žalostni so obiski v tamkajšnji bolnici, lahko mi verjamete. Zato vas resnično prosim, da moje pisanje pazljivo preberete in ga ne odložite do konca.

Preteklo je že pol leta od takrat, ko sem vam prvič pisala, izvedene so bile mnoge akcije z Jankove strani, tako da so vsa redna pravna sredstva že izčrpana in so ostala samo še izredna.

Ves ta čas se je boril kot borec in verjel, da se bo zadeva končno spreobrnila v pravno smer, da bo zmagala resnica. A počasi so se zapirala vsa vrata. Spomnim se še za čas sojenja, kako je z vsake obravnave prihajal bolj in bolj razočaran. Na obravnave je prihajal z dokazi, doma preučeval zakone in študiral izjave prič, ki so bile vsakokrat drugačne, vse je bilo tako na dlani, da bo res zlahka dokazal svojo nedolžnost, pa je bilo vsakokrat vse narobe. Zavračali so mu priče, niso upoštevali nobenih njegovih materialnih dokazov, dodelili so mu zagovornika, ki se s takim primerom sploh še ni srečal in je spis pogledal šele na koncu sojenja (toliko, da je napisal pritožbo), Janku niso dovolili, da izpraša priče temveč je bilo časovno urejeno tako, da je prišel do besede šele proti koncu obravnave, potem pa se je nenadoma mudilo… In naslednjič se ni nadaljevalo od te točke naprej, ne, klicali so nove priče tožilstva, katerih izjave so obveljale kljub temu, da so bile vsakokrat drugačne ali kontradiktorne. Sodbo so gradili na mnenju izvedenca, ki je izjavil, da obstaja zapis o prvem spolnem odnosu, sodišče pa ni dovolilo vpogleda v ginekološko kartoteko. Seveda, ker bi se s tem izkazala njegova nedolžnost. Poleg tega je bilo čudno tudi to, da je odločitev temeljila na mnenju enega samega izvedenca: kakor so padala kasneje mnenja drugih izvedencev, bi jih v sojenju moralo biti več, najmanj pa še eden – za Janka. Sodišče je vse, prav vse zavračalo in tako so se počasi zapirala vrata. In teh nepravilnosti je še toliko, kako naj vse to napišem in stlačim na par listov papirja, da bi vam razložila?

Tisti čas ni bilo denarja, da bi si najel odvetnika, ki bi se zanj postavil tako kot je prav, zato je dovolil, da so mu ga dodelili po uradni dolžnosti, in tudi mi, njegovi najbližji smo mu to dovolili, saj smo bili sveto prepričani, da se bo pravica izkazala. Odvetnik (mimogrede sem zasledila v medijih, da je ta-istega Casiraghi zavrnil) je prihajal na razprave pet pred dvanajsto, nepripravljen, in je Janku celo priznal, da s takimi zadevami nima prav nobenih izkušenj. Razočaranje je raslo in na koncu je prišla po pošti pravnomočna sodba I KP 446/2006. Ne morem vam povedati, kakšen šok je bil to za nas vse. Ne vem, če vas zanima Janko tudi kot človek, ki sem ga po prejemu te krivične sodbe pobirala s tal pred pošto, ga spremljala pod tuš in na wc, ker je ves čas lezel skupaj. Včasih je preležal cele vikende. Težko je gledati takega človeka, mladega moškega, športnika, od nesreče in razočaranja ležečega brezvoljno; gledati, kako ga duši in mu razbija srce, pa mu ne moreš pomagati. Kako naj mu jaz dam svobodo, da bo živel naprej kot človek? Svobodo, ki mu pripada.

Kasneje je malce prišel k sebi in se začel zagrizeno boriti naprej, upanje je ponovno oživelo v njem. Je namreč zelo pozitiven človek, pripravljen sočloveku pomagati v vseh stvareh, ker je tako čuteč. Zanima ga tisoč in ena stvar, je razgledan ter pošten in pravičen, ker zaznava svet okrog sebe tudi s psihološke plati. V službi in drugi poslovni partnerji imajo zanj same lepe besede, kako priden delavec da je, metodičen in iznajdljiv, predvsem pa natančen. To vam ne pripovedujem samo zato, ker ga imam rada, to vam lahko povedo vsi, ki ga poznajo. Nikoli nisem zasledila niti trohice agresivnosti, čeprav so ga na sodišču skušali tako prikazati.

In ne nazadnje je sodeloval v službi kot nenadomestljiv člen pri izredno pomembnem projektu, ki bo davkoplačevalce stal milijone. A sodišče mu je odlog za prestajanje kazni v drugo zavrnilo, čeprav so mu v službi dali potrdilo o tem še nedokončanem projektu. Pa se kot davkoplačevalec lahko še sama vprašam, mar se res tako dela z našim denarjem?

Janko se je tako obrnil na Varuha človekovih pravic, na Društvo sodnih izvedencev psihologov, vlagal je Prošnje za prestajanje kazni, vlagal Zahteve za obnovo postopka, vložil Zahtevo za varstvo zakonitosti…. Skratka, ni miroval. Le kako bi? Človek, ki ve, da je nedolžen, se je še toliko bolj pripravljen boriti do konca. Omenja tudi medije in sploh ne dvomim v to. Tako je, ko človeka postaviš pred zid. Najprej je bil sveto prepričan, da bo pravica zmagala, potem pa, ko je dojel, da je tožilstvo tako močno, da njihova kar obvelja, se je začel obračati še na druge inštitucije.

Ampak veste, tudi to je dostikrat slepa pot. Strokovnjaki najprej preberejo obtožbo in zaradi javnomnenjskega odziva na predmet obtožbe (spolni napad na mladoletno osebo) nenadoma onemijo. Tudi vam sem namerno predmet obtožbe omenila tako pozno, saj vem, kako ljudje na to gledamo. Strogo obsojam spolne napade na otroke, saj sem sama tudi mati dveh deklet, ampak za Janka vem, da je nedolžen. In zato sem še toliko bolj s težkim srcem spremljala celo sojenje in obsodbo na sedem let. Sedem let! Ali se sploh kdo od vas zaveda, koliko življenja gre v nič in to po nedolžnem. Človek bo ob službo, ob poslovne stranke, ob znanje in ob zdravje. Kako mu lahko sploh še kdo iz sodišča pogleda v oči?

Težko je. Javno mnenje vemo, kakšno je: pedofile raztrgati. Ljudje tako radi gledamo tujo nesrečo, dobesedno hlastamo po krvi. Ampak vsi samo preberejo obtožbo, nihče na sodišču pa noče videti, da je tudi ozadje, da se resnica v Jankovem primeru skriva v dokazih, ki so jih zavračali, da je resnica lahko tudi drugačna. Tudi mediji so krvoželjni in vedno slišimo samo intervjuje s tožilko, še posebej v zadnjem času s Tjašo Strobelj, nikoli pa ne zasledim obrambe. Mar res tudi javnosti ni pomembna resnica, jih ne zanima tudi druga plat medalje? Obtoženi je obtožen že vnaprej. Nihče noče niti poslušati več. Žrtve in »žrtve« imajo vedno prav. A drugo plat medalje bi moralo preučiti vsaj sodišče, pa tega ne stori. Ker ima žrtev prav in tožilstvo ima prav in to je zapečateno. Glede na to, kako mi je Janko razlagal svoje občutke z obravnave, sem dobila občutek, da sodnica ni bila nepristranska, da ne govorim o preiskovalni sodnici. Skozi njegove besede sem čutila, da je v njihovih očeh že kriv. Zato pa ga niso hoteli niti poslušati.

Moje mnenje, ki je sicer laično, o sodiščih je takšno, da je tožilstvo tako močno, da njihova obvelja v vsakem primeru. Še posebej če gre za pedofilijo. Saj ne mine dan, da ne bi po dnevniku slišala, da je ta in ta obtožen… In veste, nasprotno je izredno težko dokazati. Vse je bilo jasno kot beli dan, da so to izmišljotine, a Janka so sodni mlini zmleli tako, da nismo niti dojeli še. Se mi zdi, da je tožarjenje okrog pedofilije postalo v Sloveniji nekako »moderno«. Res sem laik, a ves Jankov proces me tako bode v oči, da ne morem biti tiho in pustiti, da gre nedolžen sedet. Kako lahko sodišče tako pomete z vsakim njegovim dokazom, češ da je neutemeljeno? Kako lahko zavračajo njegove priče, češ da so nepotrebne? Kako lahko…? Sodišče lahko. Kako naj se potem človek brani? Na vse pritožbe sodišče samo pavšalno odgovarja. Berem samo še: neutemeljeno, neutemeljeno. A zakaj je neutemeljeno? Vsak njegov dokaz (v pritožbi je dodal kar 23 novih dokazov) bi moral biti argumentirano zavrnjen. Vendar ni besede v pojasnilo.

Torej lahko naše sodstvo in ustavo dojemamo takole: Človek je že vnaprej obtožen in se nima pravice boriti z vsemi sredstvi, pravzaprav dobi možnost da se brani v takšni meri, kot jo odredi sodišče.

Janko in mi vsi njegovi pa smo bili prepričani da velja: Človek je nedolžen, dokler mu brez vsakega dvoma ne dokažejo, da je kriv. Da se lahko brani z vsemi sredstvi, ki so njemu v korist, da lahko pride do besede in ga ne prekinjajo, dokler ne pove vsega, kar je v njegovo korist. A smo se vsi skupaj zmotili.

Veste, ko to berem za sabo, mi gre kar na jok. Kje živimo?

No, morda porečete, da nekaj pa je le na tem, če se nihče ne zgane, kamor se je Janko obrnil. Omenila sem že, da vsak najprej prebere sodbo in se povleče nazaj že zaradi samega predmeta, ko pa Janko omeni še, da je postopek sprožila bivša žena, ki ima visok družbeni položaj, potem pa postane res marsikdo rezerviran. Vsak se zboji, da bo dregnil v osje gnezdo, ustrašijo se posledic zase, pa še javno mnenje je sovražno nastrojeno. Vsi hodimo v službo ne zaradi lepšega, temveč za preživetje in te reakcije strokovnjakov so nekako razumljive. Zakaj bi se kdorkoli izpostavljal, čeprav vidi pred sabo nedolžnega človeka, in hodil v ogenj po žerjavico?

Ne znam več pomagati, ne znam iz tega začaranega kroga.

Uničeno bo nedolžno življenje. Zakaj je sodišče prepričano, da ženska na visokem položaju ni zmožna lagati in da je nemogoče, da bi lahko bili ljudje škodoželjni? Morda zato, ker je Janko Gačeša le človek s srednjo izobrazbo in je zato enostavno že vnaprej jasna resnica, da ga je treba poteptati. Pa vendar smo vsi samo ljudje, krvavi pod kožo, z dobrimi in slabimi lastnostmi, navkljub izobrazbi.
Vir
Pismo Mojce
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jack
novinec


Pridružen/-a: 20.11. 2007, 17:22
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2007 17:01    Naslov sporočila: Blokada ali deblokada! Odgovori s citatom

CENZURA RESNICE
IN
BLOKADA SPLETNIH STRANI CIPP


(19.11.2007) Zvečer je država izvedla nasilje nad objavo resnice, kot to počnejo v Darfurju. Le še ena potrditev več, kako zelo resnične so te strani in nevarne posameznikom, ki so v sodnih postopkih zoper Janka storili kazniva dejanja krive ovadbe in krive obdolžitve.

Tako so sedaj spletne strani postavljene na več strežnih vzporedno!

Država medije lahko nadzira in preko njih širi neresnice, a interneta in na njem prikazane resnice ne more zaustaviti!!!

Janko
Vir Spletna stran JG
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CIPP Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.