Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Poštenje velja!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Dossier korupcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Boris
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 12.02. 2006, 08:50
Prispevkov: 86

PrispevekObjavljeno: 04 Sep 2007 16:49    Naslov sporočila: Poštenje velja! Odgovori s citatom

Nekaj misli o delovanju v ZŽPN od Borisa na sporočilo Janeza iz DK!

Janez zelo cenim in spoštujem tvoje razmišljanje. Tvoja spoznanja in prepričanja temeljijo na izkušnjah življenja, kar je ena zelo pomembnih podlag na kateri gradimo in delujemo v ZŽPN.

Najpomembnejši pokazatelj ali je nekdo pravi za sodelovanje v ZŽPN je odnos oblasti do tega posameznika. Če ga oblast hvali in poveličuje ali z njim tesno sodeluje pomeni, da ta deluje v interesu struktur na oblasti in zato ima njihovo podporo.

Ko omenjam, deluje v interesu oblasti, lahko pomeni, da ta posameznik, ki ni nujno v formalni strukturi oblasti, izvaja dejanja kriminala, korupcije ali druge zločine v korist strukture, ki je na oblasti, zato ga ta ščiti in prikriva njegova dejanja ali sledi celo uničuje, da ne bi slučajno prišlo do stvarnih dokazov, da je v te pokvarjen posle bila vpletena oblast (ki sama sebe promovira preko medijev in informacijskih sistemov za edino pravično, brezmadežno, pošteno, humano,....itd).

Za nas so v pozitivnem smislu pomembni posamezniki kot navajaš (pošteni sodniki), ki jih oblast ne mara, ker ji poštenost dejansko škodi in ne koristi na kratek rok (dokler so na oblasti).

Samo eno vprašanje, kako se najhitreje in najlažje obogatiš? Tako da kradeš, varaš ali goljufaš ali izkoriščaš razmere v svojo korist na tujo škodo. Tako, kot delajo (moralno) pokvarjeni ljudje, ki jim v ZŽPN pravimo kriminalci, lopovi, barabe ne glede ali so na oblasti ali pa ne. Razlika med enim in drugim je ta, da tistim , ki so na oblasti njihove privilegiie dopuščajo krajo ali krimnal, ker ni nikogar ki bi jih lahko nadziral in one druge, ki lahko kradejo, če ima tudi oblast (beri struktura na oblasti) od tega koristi, zato jim oblast dejanja kraje in podobno spregleda ter za svoje nečedna dela ne odgovorjajo, ker imajo botra v oblastni strukturi.

ZŽPN želi aktivno sodelovanje s poštenimi sodniki, zato je pomembno da se ne sramujemo povedati imena poštenih ljudi. Za delovanje v ZŽPN so pošteni ljudje najpomembnejši. To lastnost človeka postavljamo v ZŽPN kot prvo prioriteto za sodelovanje, še le nato je strokovnost ali zanje človeka.

Če Janeza ni sram (ker mogoče ni dovolj pošten do sebe) bo povedal kdo so ti pošteni sodniki, da jim ZŽPN izrazimo spoštovanje in željo po sodelovanju.

Tudi tisti sodniki, ki imajo na grbi veliko masla ali zločinov so za ZŽPN zelo pomembni, saj nam tisti podarjajo material za delovanje v korist poštenega človeka ali žrtev pravosodnega nasilja. Za nas so ta imena pomembna tudi z vidika osebne odgovornosti ali neodgovornosti za podla in pokvarjena dejanja.

Ko prikazujemo ali povezujemo ime in priimek oz. določeno osebo z njihovimi dejanji, nam ni potrebno komentirati naše subjektivno razmišljanje ali oceno, ampak je dovolj, da transparentno javno obelodanimi njihova dejanja. Preprosti ljudje zelo dobro (lahko rečemo podzavestno) znajo razločevati kaj je dobro in kaj slabo, zato nam sploh ni potrebno subjektivno presojati ali dajati osebne ocen (sodbe) namesto drugih. To običajno delajo oblastniki (s prepričevanjem in metodami prevar), zato da slepijo ljudi. Slepega človeka je namreč najlaže peljati čez vodo tam kjer je most ali v vodo, da utoni, njegovo imetje pa prevzameš v svojo last, saj si se rešil (čeprav na pokvarjen način) bivšega lastnika.

Upam, da ima gost Janez toliko poštenja in korajže in bo povedal imena poštenih sodnikov!

Lep pozdrav!
Vir: http://www.dossierkorupcija.com/forum2/forum_posts.asp?TID=1025&PID=6892#6892
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pepi
zvest član
zvest član


Pridružen/-a: 10.12. 2006, 14:00
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: 07 Okt 2007 11:12    Naslov sporočila: Moje izkušnje in nasvet! Odgovori s citatom

Pozdravljena gosta pravda in comentar,

Če nista dalj časa vključena na DK ali ne spremljata dogajanja širše, vam lahko povem, da je to kar se dogaja na področju pravosodja bilo načrtovano že ob ustanovitvi ZŽPN (2005).

Na kratko moje mnenje ali spoznanje pred vključitvijo v ZŽPN je bilo enako kot ga ima gost pravda. Še le z vključitvijo v ZŽPN sem spoznal , da to ni dovolj in me bo prej pobralo, kot pa da bom prej kaj bistvenega dosegel, če bom vzstrajal le na posredovanju ali obveščanju javnosti o krivici, ki semi dogaja. Želel sem ustanoviti svojo društvo. A, sem ugotovil, da so to napravili tudi drugi, pa niso imeli napredka. Nisem vedel zakaj, kako naprej!
Zdaj vem zakaj!
Zato, ker še naprej delajo enako kot prej.

Z vstopom v ZŽPN sem ogromno pridobil in sicer tri bistvene stvari:

1. ugotovil sem kaj delam narobe,
2. pripravil sem jasen in realen načrt in
3. dobil sem strokovno podporo in pomoč sočlanov.

Vse tri navedene stvari, ki sem jih dobil z vstopom v ZŽPN so moj problem hitro in učinkovito rešile, zato bom ZŽPN vedno hvaležen in njegov zvest član!

Največji problem večine žrtev pravosodnega nasilja, ki sem ga opazil z vstopom v ZŽPN je ta, da večina vidi le sebe in svoj problem. Naredili bi marsikaj, da rešijo svoj problem, a jim osebni ego ne dovoli, da bi to delali v skupini ali tudi kaj za drugega človeka.

Nikoli ne bom pozabil besed Feliksa, ko mi je čestital s preprostimi in prijaznimi besedami ob vstopu v ZŽPN ter mi med drugim rekel tudi tole:
"Človek sam res težko vidi ali najde svoje napake, a če jih najde jih pred drugim še težje prizna!"

Pravda in comentar predlagam vama, da bereta vsebine s spletnih strani ZŽPN. Mogoče bosta našla kaj koristnega zase.
pozdrav obema, Pepi
Vir: http://www.dossierkorupcija.com/forum/forum_posts.asp?TID=812&get=last#10106
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Boris
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 12.02. 2006, 08:50
Prispevkov: 86

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2007 10:10    Naslov sporočila: Sporočilo administratorju DK Odgovori s citatom

Pozdravljen gospod Administrator,

Gospod Bago na forum ZŽPN posreduje svoje sporočila in nas po e-pošti prosi za objavo, sočasno vam sporoča, da ima težave z objavo na forumu DK. Nekaj teh sporočil je (tukaj).

Predlagam, da se uredništvo DK poveže z gospodom I. Bago po e-pošti in mu pomaga pri neporsednih objavah na DK. Njegov e-naslov (tukaj).

Materiala o pravosodnem nasilju imamo na ZŽPN ogromno, vendar ga objavljamo le delno, kajti strategija delovanja ZŽPN temelji tudi na dveh pomembnih načelih in sicer, da za (posredno) objavo dokazov mora ZŽPN imeti od avtorja (ali imetnika dokazov) pisno dovoljenje za objavo in drugič, določeni dokazi so takšne narave (ali bremenijo določene osebe), da zahtevajo soočenje arbitrov ali celo kazensko odgovornost.

ZŽPN ne vzpodbuja in ne želi povečevati spore med arbitri, temveč želi spore pravično reševati in biti v podporo in pomoč žrtvam pravosodja. Temu dejstvu sledi tudi ravnanje ZŽPN, kar pomeni objaviti določen dokaz takrat, ko bo objava v korist žrtvi pravosodja in zagotavljala neposredno sankcijo storilca kaznivega dejanja. Če se ZŽPN pri objavi pomembnih dokazov ne bi tako ravnala, bi lahko z objavo bolj škodila kot koristila žrtvi pravosodja. To pa ni smisel niti namen delovanja ZŽPN.

Če določena žrtev pravosodja sama objavlja svoje dokaze brez jasnega cilja, lahko nasprotna stranka celo zlorabi takšno objavo in dodatno bremeni žrtev pravosodja.

V dvoboju (pravih in potvorjenih) argumentov in presojanju na sodišču, v obstoječem stanju razmer v družbi, se namreč praviloma uveljavlja, oz. dominira argument moči (ali pozicija sile) nad močjo argumenta (ali resnice), zato so praviloma žrtve pravosodja vedno izigrane in ogoljufane na škodo uveljavljanja svojih pravic!

Odvetniki in pravosodni pooblaščenci se tega dobro zavedajo, zato upoštevajo obstoječe razmere v družbi, saj imajo od tega sami največ koristi. Odvetniki in pravosodni pooblaščenci običajno niso neposredne stranke v spornih postopkih, ampak bolj mešetarji (s pravico in resnico), ki v sporih uveljavljajo svojo vlogo in koristi na plečah ali hrbtu žrtev pravosodja in obstoječih razmer v družbi!

ZŽPN zato vzpodbuja povezovanje in sodelovanje žrtev pravosodja, kajti le tako bodo žrtve izboljšale svoj položaj in ustvarile pogoje za uspešno uveljavljanje pravice in resnice v svojo in skupno korist. Povezovanje in sodelovanje žrtev pravosodja pomeni organizirano zoperstavljanje kriminalu in korupcije, ki se širi v tej dolini (ali deželi) šemflorjanski. In ne samo to, povezovanje in sodelovanje žrtev pravosodja je ključ do uspeha pri uveljavljanju pravice in resnice ali koristi žrtve pravosodja, zato je moto delovanja ZŽPN -

Za pravico uveljaviti resnico!
Vir (tukaj)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Boris
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 12.02. 2006, 08:50
Prispevkov: 86

PrispevekObjavljeno: 18 Jan 2008 23:28    Naslov sporočila: Poštenje res velja! Odgovori s citatom

Odgovor Adminu na DK, glede njegovih domislic!

Žal, spoštovani administrator ste v veliki zmoti. Vaših člankov, ki jih omenjate nisem bral in tudi vaše misli ne berem, ker nimam nadnaravnih sposobnosti. V ZŽPN na srečo ne kritiziramo drugih, kajti vsak človek po naše mnenju ima svoj prav ali se lahko moti.

Vprašal sem feliksa, od kot vam take domislice in mi je vljudno pojasnil, da imamo ljudje tudi somišljenike v dobrem in slabem smislu. Pravi, da je kritika običajno posledica primerjave enega mnenje z drugim ali ene z drugo podobno ali alternativno stvarjo. Objektina kritika je običajno takrat, kadar se podaja različna mišljenja v dobrem in slabem smislu, subjektivna pa takrat, kadar se neka stvar primerja, le z osebnim razmišljanjem.

Zdaj razumem, zakaj z vaše strani takšna prizadetost ali osebna užaljenost, saj v svojem predhodnem sporočilu nisem izazil nobene kritike, ampak dopolnitve in svoja spoznanja, ki sem jih pridobil s konkretnim delom. Ljudje smo si različni in to je lepo, nekateri se učimo, drugi že vse vedo ali mislijo da vse vedo, kar nas v ZŽPN nič ne moti.

Takšno je tudi moje razmišljanje, ki ga verjetno smem povedati drugim, gospod administrator. Človek verjetno sme uporabljati svojo glavo, če ne za drugega, vsaj zase, ali za tiste, ki jih zanima kako drugi misli ali razmišlja.

Iskreno vam povem gosodo administrator, da mi je res nerodno, da bi vam pisal ali prvipovedoval, kaj razmišljam, saj te stvari že vse veste in ko berem vaše članke so me sama oči in ušesa ter ostanem brez besed. Dobro, da imam našega predsednika, ki mi v takih trenukih skoči na pomoč.

Če mi zagotovite, da to kar pišem, nihče drug ne bere, razen vas, ali da vas psihično obremenjujem, potem ne bo več izgubljal časa za takšen neumnosti ali utrujajoče razmišljanje in ne vede utrujal ali mučil ljudi! Feliks mi je sicer svetoval, da nič ne odgovorjam, vendar sem osebno prizadet, ob dejstvu, da nekoga lahko, zaradi mojih neumnosti, razmišljanja ali pisanja, zadene kap!

Hvala za vaše sporočilo gospod administrator in predhodne iskrene odgovore.

Z lepimi pozdravi za vaše razumevanjem!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Dossier korupcija Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.