Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




MAG - Okradeni sodnik

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Mediji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fragri
član
član


Pridružen/-a: 09.12. 2006, 05:06
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: 26 Nov 2007 07:30    Naslov sporočila: MAG - Okradeni sodnik Odgovori s citatom

vir: MAG 21.11.2007 avtor Nenad Glücks www.mag.si
Naslov: Okradeni sodnik - Vroče blago


Mariborčanka Danijela Petan je na slovenskih sodiščih doživela že vse mogoče, vendar jo je vrhovni sodnik Aljoša Rupel vseeno neprijetno presenetil.
Pred več kot dvema letoma je na vrhovno sodišče vložila revizijo zoper sodbi okrožnega in višjega sodišča v Celju, ki ji nista prisodili odškodnine od nekdanjega delodajalca Henkel Zlatorog in direktorja Andreja Mesariča.
Namesto odločitve ji Rupel sporoča, da je bilo septembra vlomljeno v njegov avtomobil, v katerem so bili spisi celjskega okrožnega in višjega sodišča ter vrhovnega sodišča o njeni zadevi.
Vlomilec jih je ukradel, zdaj pa jih mora sodišče obnoviti. To nameravajo storiti s podatki iz vpisnikov, od Petanove in tožencev pa pričakujejo, da jim bodo prinesli pomembne odločbe, zapisnike in druge listine. Kot pravi sodnik, je spise zaradi študija odnesel domov, naslednji dan jih je nameraval prinesti nazaj v službo.
Spotoma je odšel še na pogreb na pokopališče v ljubljanskih Dravljah, torbo s spisi je pustil v avtomobilu na parkirišču. Ko se je čez dobre pol ure vrnil, je našel avto z razbito šipo, torba je izginila.
Spisov sploh ne bi smeli odnašati s sodišča opozarja Petanova, sodniki s katerimi smo govorili pa pojasnjujejo, da jih pogosto nosijo domov, saj v službi ne utegnejo predelati vseh.
Tožnica o Ruplovem študiju spisa dvomi, saj ji je sprva sporočil, da so bili ukradeni spisi mariborskih, ne celjskih sodišč................Tožnica poudarja , naj jih zdaj obnovijo kar ob pomoči Henkla in Mesariča, ki se menda že vseskozi postopku izogibata.

Poseben komentar seveda ni potreben. Vprašanje je le kdo vse brska po naših sodnih spisih, ki se nelegalno odnašajo iz sodišč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pepi
zvest član
zvest član


Pridružen/-a: 10.12. 2006, 14:00
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: 27 Nov 2007 08:25    Naslov sporočila: To je to in zakaj! Odgovori s citatom

Zelo nazorno je fragri napisal primer o težavah Daniele Petan s pravosodjem enako je z gospodom Mihom na DK zato mu svetujem, kot sledi v nadaljevanju:

Spoštovani Miha,

Kako dolgo boste še verjeli v poslance , politike in druge parazite tega sistema, če vsi izkoriščajo obstoječi sistem za svoje potrebe. Organizirajte civilno iniciativo ali ustanovite svojo društvo ali pa se priključite ZŽPN. Če ne boste sami kaj ukrenili in prispevali , da se stvari spremenijo boste še naprej jadikovali za pravno državo, ki je ni. Vaše volitve, vaši poslanci, vaša vlada in kaj še bo delala tako kot vam paše ali bi si vi želeli, žal to pač ni mogoče, kajti vsak uporablja svojo glavo ne vašo. Če se vi ne boste spremenili in zavihali rakove in svoje ravnanje se samo po sebi ne bo kaj spremenilo.

Zakaj so odvetniki ali poslanci ali politiki zase najboljši, zato ker so organizirani v politične stranke, DZ, odvetniške zbornice,... itd in takšne organizacije spretno in učinkovito koristijo zase. V katero organizacijo za svoje pravice gospod Miha ste vključeni vi. Očitno niste organizirani ali pa niste v pravi organizaciji. Preverite svojo organizacijo, jo zamenjajte ali pa menjajte svoje razmišljanje. Jadikovanje je izraz nemoči ali pa nesposobnosti, da bi kaj spremenili.

Očitno si ne želite nič spremeniti in je za vas dovolj, da malo jokate in jamrate ali celo kritizirate druge, sami s sabo pa ste zadovoljni in to je najpomembnejše. Dokler boste zadovoljni sami s sabo se za vas nebo nič kaj bistvenega spremenilo. Če želite spremembe potem začnite pri sebi. Uspeh je zagotovljen, če imate voljo, vztrajnost in znanje. Sicer vam svetujem, da spremenite okolje (organizacijo) in najdete druščino, ki bo imela enake potrebe ali želje, da skupaj spremenite stvari na bolje!

Pa lep pozdrav!
Vir DK in Miha
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fragri
član
član


Pridružen/-a: 09.12. 2006, 05:06
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: 19 Mar 2008 05:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Objavljam še dva odgovora, ki sta bila napisana na to temo v tedniku MAG. Ker je bilo oboje javno objavljeno v tiskanem mediju z imeni in priimki je tako tudi zapisano.

Vir: MAG, št. 48, 28.11.2007, stran 97 – 98, Eho – pisma bralcev
Naslov: Vroče blago


Zadevo, o kateri pišete pod naslovom Vroče blago, je sodišče v Strasbourgu v sodbi št. 66819/01 – Petan v Slovenie po 6. členu evropske konvencije razsodilo v mojo korist.
V tej tožbi je že 14. junija 2005 naložilo vladi RS (natančneje generalnemu državnemu pravobranilcu Lucijanu Bembiču), da naj v vseh treh odškodninskih tožbah, proti Zlatorogu, Henkel – Zlatorogu in direktorju Andreju Mesariču, preveri utemeljenost mojih pritožb po 7., 13. in 14. členu omenjene konvencije in o tem obvesti sodišče v Strasbourgu.
Kolikor mi je znano, Janševa vlada tega do danes ni storila. Morda bo v prihodnje bolj držala svoje obljube!

Tudi pravosodni minister dr. Lovro Šturm – kljub njegovemu pisnemu zagotovilu »zagotavljam vam, da bom spremljal reševanje vaše zadeve z dne 5. oktobra 2005« – ob moji nadzorstveni pritožbi očitno ni imel časa preveriti mojih dokazov glede »nekaterih nepravilnosti pri delovanju okrožnega sodišča v Celju«.

Okradenemu vrhovnemu sodniku Aljoši Ruplu torej ne bo težko pridobiti pomembnih odločb, zapisnikov in drugih listin v sodni zadevi P 120/97 okrožnega sodišča v Celju (v kateri sta bila tudi spisa vrhovnega sodišča, opr. št. II Ips 840/2005, in višjega sodišča v Celju opr. št. Cp 1654/2003), saj jih lahko zahteva na evropskem sodišču v Strasbourgu oziroma kar pri predstavniku vlade RS Lucijanu Bembiču.

O tej kraji iz sodnikovega avtomobila sem 13. novembra 2007 obvestila tudi kabinet predsednika vlade, ustavno sodišče in Svet Europe in jih pozvala, da končno ukrepajo na poslane jim dokaze o nedelovanju pravosodja v Sloveniji.

Skoraj pet let sem kot predsednica civilnega združenja NELI – civilni varuh, Maribor, doživljala na sodiščih marsikaj, na kar smo v združenju, tudi prek medijev, opozarjali pravosodne organe, varuha človekovih pravic, prav tako državni zbor in predstavnico Sveta Evrope v Ljubljani. Ko pa novinarjem (dokazljivo) ni bilo več dovoljeno objavljati naših dokazov o pravosodnem nasilju v Sloveniji, smo združenje NELI januarja 2007 izbrisali.

Danijela Petan, Maribor

Vir: MAG, št. 49, 05.12.2007, stran 97 – 98, Eho – pisma bralcev
Naslov: Vroče blago (2.)


V 47. številki Maga z dne 21. novembra je bil objavljen prispevek s tem naslovom, na katerega dajem kratek odgovor.
»Mariborčanka Danijela Petan je na slovenskih sodiščih doživela že vse mogoče, vendar jo je vrhovni sodnik Aljoša Rupel vseeno prijetno presenetil.«
Navedena pa ni edina, ki jo je sodišče (sodniki) z nezakonitimi odločitvami presenetilo na vse mogoče »zakonite« načine. Takšnih primerov je mnogo tudi zato, ker imajo sodniki trajni mandat in imuniteto.

Da je g. Aljošu Ruplu bila iz avtomobila ukradena taška, v kateri je imel sodbe in druge listine, zoper katere je Daniela Petan na vrhovno sodišče v Ljubljani vložila revizijo, je brez dvoma resnica.
Pred časom je tudi meni vlomilec sredi dopoldneva v Ljubljani za Bežigradom razbil steklo na prednjih desnih vratih in iz avtomobila ukradel torbo, v kateri so bile razne listine in mobitel. Za krajo torb pa se postavlja vprašanje, zakaj je vlomilec to storil?

Pred desetletjem me je po nalogu – dogovoru uslužbenca(-cev) delovne organizacije SAP neki miličnik za izmišljeno zadevo prijavil sodniku za prekrške. Zadeva je prišla na sodišče in bila v reševanje dodeljena Aljoši Ruplu. Izmišljene kršitve javnega reda in miru ni bilo. To so videle priče, ki sem jih predlagal, da jih sodišče povabi na obravnavo in zasliši, pa je bilo vabilo eni ključnih prič poslano na napačni naslov in priče se ve na obravnavo ni bilo. Kakšna sodniška »zmota«.

V članku se navaja: »sodniki, s katerimi smo govorili, pa pojasnjujejo, da jih pogosto nosijo domov, saj v službi ne utegnejo pregledati vseh«. Kakšno »srečo« imamo občani, da so nekateri sodniki tako delavni, da zadeve rešujejo tudi v prostem času doma. Mogoče pa z reševanjem zadev doma nastajajo še večji zaostanki, kot so. Dejstvo je, da če bi naša sodišča o zadevah odločala na podlagi ustave, zakonskih določil, Evropske konvencije o človekovih pravicah in drugih predpisih, bi ne bilo iz Slovenije toliko tožb v Strasbourgu, kot jih je.

Boris Jančigaj, Ljubljana polje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Mediji Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.