Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Ko bo laž resnica postala!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> OVPN
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Administrator
Administrator foruma
Administrator foruma


Pridružen/-a: 27.12. 2005, 13:53
Prispevkov: 218

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2006 09:09    Naslov sporočila: Ko bo laž resnica postala! Odgovori s citatom

Čeprav se javno govori in že ptički čivkajo, da pravosodje vedno bolj uveljavlja svojo vlogo v obliki državnega terorja, pa ta resnica oblasti ne zanima, saj ne želi prisluhniti civilni družbi, ki opozarja na neskladje med dejanji sodne oblasti in formalnimi ter pozitivnimi moralnimi normami, kajti sojenje v imenu ljudstva, utemeljevanjem sodb na lažeh in zloraba sodne funkcije za utrjevanje ali večanje svojih privilegijev (ali prisvajanje na tuj račun) nima nič skupnega z resnico in pravico.

Očitno je za oblast bolj pomembna laž, korupcija, nasilje (ali državni teror), kot demokratični in javni dialog med privilegiranimi družbenimi strukturami in civilno družbo, zato se ekscesi na področju oblasti ali pravosodja prenašajo na področje civilne sfere (ali organizirane civilne skupine), ki uporablja enake metode kot oblast, kot sta na primer laž in nasilje.

Točno takšno ravnanje in obnašanje oblasti, kot smo ga priča v primerih lažnih telefonskih klicev na sodišča, potrjuje dejstvo, da so laži ali lažne telefonske informacije o bombah na sodiščih, le prava potrditev vsebine naslova, ki pravi "Oblast verjame v laži, ne v resnico". Zastraševanje, laži in pravno nasilje oblasti, ki se z dneva v dan dogaja na sodiščih je postala že vsakdanja stalnica obnašanja pravosodne strukture, zato je civilni družbi dovolj prikrivanje lopovov in kriminalcev ter izživljanja na tuj račun, oz. javnega (sramotnega) poniževanje poštenega človeka.

ZŽPN ne podpira in ne odobrava laži in nasilje, vendar je evidentno s primeri zločinov pravosodja nad žrtvami pravosodnega nasilja, da pravosodna oblast ne pozna kulture dialoga, zato ne prisluhne resnici in pravici, ki jo preko spletnih informacij in javnih medijev posreduje vedno večja struktura civilne družbe, ampak ker sama operira z lažjo in nasiljem, reagira le na laži in nasilje, kot smo jim priča z lažnimi grozilnimi telefonskimi klici.

Kot reagira človek brez razuma, tako reagira oblast na nasilje, ne z dialogom in razumom, temveč še z večjim nasiljem. Pravosodna oblasti (kot je to očitno tudi na primeru v Franciji in tudi pri nas) vedno bolj za svoje privilegije uporablja primitivne metode (varuje in brani kriminalce in lopove), namesto zagotavlja varnost za vse na spremembah in s kulturo dialoga na razumu, pravici in resnici, zato ni pravih osnov, da se slabosti in pomankljivosti v pravosodju odpravljajo brez nasilja.

Zakaj?

Zato ker brez nasilja oblast sploh ne reagira in je imuna na vsa opozorila in nepravilnosti, ki so posledica kriminala in korupcije v pravosodni veji oblasti in sramotnega obnašanja pravosodnih pooblaščencev nad svojimi žrtvami, nedolžnimi in poštenimi državljani.

Skratka, vedno bolj se s strani formalne oblasti podpira državni teror in nasilje (na primer pravosodnih pooblaščencev) namesto zagotavlja pravno varnost in sožitje med ljudmi. Posledično se ruši pravno državo prav od tistih, ki naj bi bili njeni varuhi ali zagotavljali pravno varnost in pravno državo. Prav ti so nosilci in glavni generatoji nasilja ter raznih oblik državnega terorja, ki pomeni pod okriljem (formalne oblasti) države izvajati najhujša kriminalna dejanja in zločine.

ZŽPN je za kulturni dialog in prepotrebne spremembe v korist vseh ljudi, vendar ne na škodo večine v korist privilegirane manjšine.

Sprašujemo se ali je obstoječa oblast sposobna kulture dialoga in ustvarjalnega sodelovanja na osnovi pozitivnih človekovih duhovih vrednotah s civilno družbo, saj je njen odnos vse prej kot spoštljiv do poštenih ljudi, ampak nasprotno, s svojimi dejanji vedno bolj ignoratski in duhovno izpriden, lažen in moralno pokvarjen.

Torej, potrjuje se vsebina naslova, da oblast bolj verjame in se razume v laži, nasilje in ne v resnico in pravico, zato bo verjetno nadaljevanje takšnega odnosa oblasti do civilne družbe pripeljalo do metode s katero izvršuje oblast svoje privilegije (na laži in nasilju ali sodbah v imenu ljudstva ter utemeljevanju svojih interesov - privilegijev - z nemoralnimi dejanji ali s sodbami na neresnici).

Do kdaj tako, se sprašujemo v ZŽPN ?

Verjetno bodo dane razmere za kulturni dialog o spremembah s civilno družbo še le takrat, ko bo uradna oblast dojela dejstva, da lažni preplah, zaradi telefonskih klicev ne pomeni izgubo 200 dni na sodišču, ampak ravno ne delo in slabo delo sodišč pomeni na tisoče izgubljenih delovnih dni in milijardne izgube žrtev pravosodnega nasilja ter ostalih poštenih državljanov Slovenije.

Žal bo do takrat, zaradi slaboumja oblasti in nepripravljenosti za kulturni dialog, preteklo že toliko časa, da bo laž resnica postala, ne samo v pravosodju, ampak tudi med preprostimi pošteni ljudmi, vendar takrat telefonski klic ne bo več potreben za zastraševanje in opozorilo, ker bo bolj učinkovito delovala prava eksplozija.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Martin Krpan1
član
član


Pridružen/-a: 08.04. 2008, 09:13
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: 17 Maj 2008 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

17. 05. 2008 - Podpisovanje peticije za sprejem ustavnega zakona o izbrisanih !
Avtor Gost
Edini način, da se ugotovi komu je bila RESNIČNO storjena krivica je POSAMIČNO ugotavljanje upravičencev do poprave krivic.


Vsi, ki se strinjate, da se VSAK primer izbrisanih obravnava posamezno in, da se tako izključijo VSI špekulanti in JA pripadniki, ki jih še vedno ni v Sloveniji ste vabljeni k podpisu peticije za sprejem ustavnega zakona na strani :

http://www.petitiononline.com/izbris/petition.html



S svojim podpisom boste PREPREČILI ekonomsko uničenje Slovenije, ki ga na vsak način želijo doseči ŠPEKULANTI z astronomskimi odškodninskimi zahtevki po priznanju pravic za nazaj.



Kar jim ni uspelo s tanki in topovi želijo sedaj doseči z ODŠKODNINAMI !

Zato ste vabljeni vsi, da skupaj preprečimo takšne namere špekulantom !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> OVPN Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.