Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Notarji izkoriščajo ljudi

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> OVPN
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Boris
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 12.02. 2006, 08:50
Prispevkov: 86

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2008 07:22    Naslov sporočila: Notarji izkoriščajo ljudi Odgovori s citatom

Notarski izkoriščevalci!

Razkritje prihodkov notarskih pisarn je kljub svoji kratkotrajnosti dogodek, ki po pomenu presega dvajseto obletnico afere JBTZ, saj kaže, da premoremo poštene novinarje, ki se namesto poceni politiziranja, širjenja levičarske propagande, glorifikacije titoizma in medijske promocije zahtev agresivnih manjšin ukvarjajo s težavami, ki resnično znižujejo kakovost življenja večine ljudi.
Za levičarje izkoriščanje obstaja samo, če ni država ali državni pooblaščenec tisti, ki izkorišča posameznika.

Poštenim novinarjem čestitajmo, ker so prisilili notarje k razkritju, in se vprašajmo dvoje: kako nadaljevati, da se razbije izkoriščevalski kartel notarjev, in kdo je v notarski epizodi igral negativno vlogo. Ta gre seveda slovenskim levičarjem, lažnim borcem proti izkoriščanju, ki nikoli niso dojeli ali pa nikoli niso hoteli dojeti, da gre pri notarskem kartelu za brutalno izkoriščanje. Za levičarja izkoriščanje pač ne more biti nič, kar se ne dogaja v ZDA ali na svobodnem trgu. Izkoriščanje lobijev, ki jim je moč poklonila država, po njihovem ne obstaja, saj so zaljubljeni v povampirjeni etatizem in koristi, ki jih imajo od njega.
Zahtevajmo objavo notarskih bilanc

Razkritje prihodkov notarskih tajkunov je velika zmaga civilne družbe, žal pa boj proti kartelu notarjev niti približno ni končan. Naslednji korak v boju državljanov za svobodo pred notarji mora zato biti zahteva po objavi kompletnih revidiranih bilanc vseh notarskih pisarn; naj se vidi, da notarji razpolagajo z astronomskimi presežki, presežki, ki niso sad njihovega trdega dela ali inovativnosti, ampak tega, da so v tajkunskem slogu sprevrgli pravni sistem v svojo korist. Končni cilj boja proti notarskemu izkoriščanju mora biti razbitje notarske zbornice, prost vstop vseh odvetnikov v notarski sektor in popolna liberalizacija cen notarskih storitev - alternativa temu je lahko tudi odprava sistema notariata, ki ne služi ničemur, razen bogatenju privilegirane elite.

Dejstvo, da so notarji podatke o svojem bogatenju po nekaj dneh umaknili z internetne strani notarske zbornice, kaže, da jih je pred soljudmi sram svojega početja, s sramotnim umikom podatkov so pokazali, da nočejo transparentnosti in da se globoko v sebi zavedajo, da do izjemnega bogastva niso prišli ne z izjemno prizadevnostjo ne z izjemno nadarjenostjo, ampak z lobističnim manevrom.

Oglejmo si primer. Bogata notarka Nada Kumar, ki je v resnici povprečna pravnica, zasluži skoraj milijon evrov (stroški njenih petih tajnic so kvečjemu dvesto tisoč evrov letno), kar je več, kot številni vrhunski odvetniki po celi Evropi, več kot Jože Colarič, ki se mora dokazati na mednarodnih trgih in več kot Franjo Bobinac, ki se bori po svetu z velikimi multinacionalkami. To bogatenje je žalitev za vse, ki nam denar ne pada z neba, saj notarji bogatijo tako, da nam preberejo pogodbe, ki smo jih v večini sestavili skupaj z odvetniki; lahko prodajajo nepotrebno storitev, ker jim je država poklonila stroj za molžo soljudi.

Notarji so ob objavi prihodkov zahlipali, da imajo visoke stroške. Kakšne stroške? Njihovi stroški so večinoma stroški njihovega lastnega dela, notariat je tipična storitvena dejavnost. Da ne bogatijo, jim bomo verjeli le takrat, ko bodo objavili popolne in revidirane bilance za zadnja tri leta poslovanja. Če se bodo upirali tej pravični zahtevi, bo to znak, da lažejo o svojih visokih stroških in da še naprej hočejo izkoriščati nemočne državljane. Končni cilj boja proti kartelu notarjev mora biti njegova odprava in popolna liberalizacija tega sektorja, dovolj je bilo žalitev in izkoriščanja.

Pošteni novinarji so notarjem zadali močan udarec, sam sem o notarskem izkoriščanju državljanov pisal že leta 2003 in zato požel nemalo sovraštva. Kje pa so bili ves ta čas samooklicani borci proti izkoriščanju, levičarji in njihovi medijski eksponenti? Bili so tiho, kar je še eden v množici moralnih madežev slovenske levice; molk levičarjev ob problematiki notarjev kaže, da je njihov "boj" proti izkoriščanju le bedna poza.

Janko Lorenci, Miha Kovač, Vlado Miheljak, Vlasta Jalušić, mama in sin Repovž in drugi glasni levičarji, ki menda branite izkoriščane, zakaj niste povzdignili glasu proti notarskemu kartelu? Kam ste se skrili? Zakaj ste molčali? Seveda, udobneje je bilo pisati o "ameriškem fašizmu", "politiki spolne identitete", "preganjanju Romov", "prekletstvu globalizacije", "nevarnosti gensko spremenjenih organizmov" in "vse večjem razslojevanju". Kaj za vraga pa ste do zdaj naredili za tiste, ki jih izkoriščajo lokalni karteli in monopoli, ne samo notarski? Po mojem niste naredili nič! Bili ste tiho, kar dokončno razkrinka vašo zlagano pozo borcev proti izkoriščanju.

Kaj je proti notarskim kartelom napisal bogati propagandist Mile Šetinc, ki rad hlini skrb za "socialno ogrožene", še posebno tiste, ki jih domnevno ogrožajo ZDA? Je ta vitez sociale v svoji vnemi pozabil na domače izkoriščevalce? Ne, Šetinc kot vsi etatisti liberalizacijo sovraži, raje vidi bogatenje kartela, ki mu je moč poklonila država, kot da bi moral gledati zmanjšanje državne prisile nad ljudmi. Še več, po moje je Šetinc svoj moralni domet izkazal tudi s tem, da je brez sramu po lokalih posedal z Bojanom Požarjem. Kdo je Požar, pa vemo - človek, ki je naklado propadlega Direkta poskušal povečevati s senzacionalističnim pisanjem o deklicah, ki so tragično preminule v diskoteki Lipa. Da, taki so naši borci proti izkoriščanju.

Za levičarje izkoriščanje obstaja samo, če ni država ali državni pooblaščenec tisti, ki izkorišča posameznika. Požvižgajo se na poviševanje kakovosti življenja tistih, ki niso pripadniki bolj ali manj eksotičnih manjšin, vedejo se tako, kot bi bilo za državljane dobro, da jih posiljuje država in njeni arogantni pooblaščenci. Spoštovani bralci, koliko časa boste še prenašali ta napuh? Imate res radi, da vas posiljujejo?

Dr. Mićo Mrkaić je ekonomist.

Vir (tukaj)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> OVPN Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.