Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kdo bo sodil sodnikom!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Mediji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Administrator
Administrator foruma
Administrator foruma


Pridružen/-a: 27.12. 2005, 13:53
Prispevkov: 218

PrispevekObjavljeno: 20 Maj 2006 05:59    Naslov sporočila: Kdo bo sodil sodnikom! Odgovori s citatom

Kranjsko sodišče je osamelo ob žuru šefice kazenskega oddelka sodnice Andreje Ravnikar.

Sodnik Mihael Kersnik je na ljubljansko sodišče predal sumljivi primer kolega Srečka Škerbca, zoper Marjana Pogačnika pa je spisana anonimka. Pred časom smo pisali o sodniku Srečku Škerbcu, ki jo je med dežurstvom nonšalantno mahnil na dopust (smučanje na Voglu je sicer zanikal, dopust pa potrdil), čeprav bi moral zaslišati tri osumljence, sedaj pa je na naš naslov priromalo anonimno pismo neke sodelavke sodišča, ki trdi, da je kranjska sodnija v petek, 28. aprila, enostavno zaprla svoja vrata, sodniki pa so se odpeljali neznano kam.

Šlo je za to, da naj bi šefica kazenskega oddelka Andreja Ravnikar praznovala 50-letnico, zato je logična žurka s sodelavci. Bil je petek in vsi sodniki, razen dežurnega, so sodišče zapustili že ob 12.00 ter se z avtobusom odpeljali na zabavo. To bi bilo še vse v redu, če bi si sodniki vzeli dopust, pa si ga niso, trdi naš vir. Mi smo navedbe preverili pri podpredsedniku sodišča Mihaelu Kersniku. Potrdil nam je, da se je vabilu treh kolegov na praznovanje odzvala večina sodnic in sodnikov, ki so se odpravili na izlet v neznano. Kresnik nam je še zatrdil, da so vsi udeleženci zabave koristili odobreni letni dopust.

Kranjsko okrožno sodišče je po odhodu nekdanje predsednice sodišča Terezije Zorko že pol leta brez predsednika, kar velja tudi za okrajno sodišče. Zakulisnih spletk in zdrah menda ne manjka, med kandidati pa sta Škerbec in Kersnik pa tudi ljubljanski sodnik Marjan Pogačnik, novopečeni predsednik sodnega sveta. Je pa zanimivo, da se mediji s to kadrovsko luknjo praktično ne ukvarjajo, glede na to, kako pozorno spremljajo usodo razpisa za predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča, kjer se dajeta minister za pravosodje Lovro Šturm in kandidat Aleš Zalar.

Medtem pa uvodoma omenjeni primer malomarnosti sodnika Škerbca leži na višjem sodišču v Ljubljani, kamor ga je poslal Kersnik. Če ne bi bilo odvetnika Daneta Veharja, bi ga morebiti celo pometli pod preprogo. Kersnik nam je sporočil, da je o sumljivem postopku sodnika Škerbca seznanil višje sodišče v Ljubljani, kjer pa višji sodnik Jernej Potočar tehta, kako in kdaj bo ukrepal, če sploh bo.

Povejmo še, da je na uredništvo Direkta prispela še ena anonimka, ki opisuje domnevna nečedna početja sodnika Marjana Pogačnika. Po pisanju anonimnega vira naj bi šlo za nesrečo, ki naj bi jo Pogačnik povzročil še v času, ko je bil šef kriminalistične policije na generalni policijski upravi. Ker pa je anonimka prišla šele zdaj, skoraj ne dvomimo, da je povezana z bojem za stolček predsednika kranjskega sodišča.

Kranjski policisti so prve dni aprila tri priprte osumljence pripeljali k preiskovalnemu sodniku, a so z dolgimi nosovi trčili v zaklenjena vrata. Eden izmed kandidatov za predsednika kranjskega okrožnega sodišča Srečko Škerbec je osumljence, ki jih morajo sodišča obravnavati prednostno, pustil čakati. Dan je bil kot nalašč za smučanje, tako da si je sodnik vzel dan dopusta. "Ne, nisem bil na smučanju!" je takrat odločno zanikal Škerbec, priznal pa je, da ga je podpredsednik sodišča Mihael Kersnik poklical in je osumljence popoldne zaslišal. "Nisem pa edini, ki je odšel med dežuranjem na dopust, a umazanega perila naše sodnije ne bom pral pred javnostjo," je dejal Škerbec, ki je skupaj s sedanjim podpredsednikom Kersnikom tudi kandidat za predsednika kranjskega okrožnega sodišča. "Preučujemo vse okoliščine zaradi morebitnih nadaljnjih ukrepov," je dejal takrat Škerbčev podšef in protikandidat Kersnik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
CZPNN
Gost





PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2008 19:05    Naslov sporočila: KRANJSKA SODNIJA JE GNOJNICA Odgovori s citatom

Kranjska sodnija je gnojnica brez primere, ki jo vodi okrožni sodnik, Okrožnega sodišča v Kranju potem ko je prevzel posle od najbolj umazane sodne osebe v Republiki Sloveniji Terezije (Rezke) Zorko, ki je sedaj v "zasluženem" pokoju in se skriva za grmovjih po gorenjski, da jo nebi videli ljudje, ki jih je oškodovala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Mediji Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.