Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




DELO OKRAJNEGA SODIŠČA LJUTOMER

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Primeri - kršenja zakonov na sodišču
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
suzana
novinec


Pridružen/-a: 01.04. 2008, 20:37
Prispevkov: 1
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: 03 Apr 2008 10:37    Naslov sporočila: DELO OKRAJNEGA SODIŠČA LJUTOMER Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni.Zgrožen nad vsem kar se dogaja sem se odločil ,da vam na kratko opišem kaj se nam dogaja.
Danes že pokojni oče je 17.5.1993 naredil zapis o sodni oporoki za katerega od otrok ni vedel nišče.
Oče je umrl 11.10.2006nakar smo imeli razpisano zapuščinsko obravnavo(19.12.2006) kjer pa je sestra ugovarjala oporoki očeta,bila napotena na pravdo,ki pa je ni sprožila.Nato smo bili 22.5.2007 ponovno vabljeni na zapuščinsko obravnavo na kateri se sin,ki je po očetovi oporoki dedoval odpove opremi v stanovanju.
Vsi podpišejo prazen papir(1. napaka vseh!) in se odpravijo domov čeprav bi morali prejeti zapisnik o zapuščinski obravnavi.
Čez nekaj dni prejmemo sklep o dedovanju,ki ga na veloko grozo danes nismo dobro prebrali-vsaj jaz ne ,ostali z izjemo mame pa vendar so bili tiho,saj me je sodnik Mitja Berce(ki je leta 1993 pisal oporoko mojega očeta) izpustil na podlagi zakona,kar pa sem uvidel dne 6.7. 2007,ko sem prejel sklep o vpisu kjer je našteto napisano povdarjeno.
Napisal sem pritožbo ,ki so jo zavrnili,ker je potekel rok pritožbe na sklep o dedovanju.
Zato sem po groznih mukah zahteval razgovor pri sodniku ,ki sem mu 20.10.2007 osebno izročil zahtevek za izdajo popravljalnega sklepa o dedovanju,saj so me pomotoma (če vrjameš!) izpustili na delu po zakonu.Takrat sem tudi zahteval,da mi izroči zapis zapuščinske obravnave z dne: 22.5. 2007 kar je zelo nerad dal.Z menoj je bila prijateljica,ki je v bistvu dosegla ta obisk na sodišču ,ki je tudi priča,da mi je sodnik grozil,da naj zahtevam svoje,saj mi bodo tako vse vzeli.
Dne 22.10.2007 smo dobili sklep o popravi,ki mi je pripisal del na podlagi zakona.
Ker pa do 20.12. 2007 nismo dobili popravka o vpisu v zemljiško knjigo sem mu ponovno pisal in ga ob enem opozoril,da je v popravnem sklepu napisal namesto parcelnih št. vložno številko.
A glej ga on je med tem šel v pokoj ,nadomestil ga je sodnik Oto Nemec,ki pa je prav tako naredil napako,saj je bila na sklep o popravi dne 7. 11.2007 podana pritožba brata,ki je nihče ni dobil,pa bi jo morali.
Ko smo govorili z sodnikom nam je dejal,da ne more nič saj je odstopljeno 15.11. 2007 vse na Višje sodišče v Maribor,kljub temu,da sem zahteval pritožbo je nisem dobil,zatosem 11.2. 2008 zahteval od Višjega sodišča,da mi jo posredujejo,le to smo dobili vendar nanjo več nisem mogel ugovarjati
Vse skupaj mi je načelo zdravje ,nakar sem ugotovil,da brat,ki se je pritožil navaja kot pritožnico mamo,ki jo je to tako prizadelo.Zato smo na Višje sodišče dali pojasnilo,da mama ni pritožnica ob enem pa sem vse skupaj poslal tudi Dr.Šturmu,pritžbo na delo sodišča in sodnika ter delavke na Ljutomerskem sodišču.
Pravega odgovora ne dobim,saj je njegova sekretarka celo napisala,da sem jaz vložil tožbo in takšne neslanosti.
Dne 5.3. 2008 je višje sodišče Maribor izdalo sklep,da se bratovi pritožbi ugodi,slep o popravi sodišča prve stopnje se razveljaviin se zadeva vrne sodišču prve stopnje v novo odločanje.
Skrajno sem ogorčen,saj pišejo,da se na pritožbo nisem odgovoril,ja kako pa naj bi,če je sploh nisem dobil.
Sedaj se sprašujem kaj bo skuhalo ponovno Ljutomersko sodišče,saj imam občutek,da dela za ene od dedičev pa še užaljeni so,ker sem jih dal na Ministrstvo oz, sedaj bom vse skupaj sprožil v javnost kajti jaz imam vse dokumentirano,imam pričo kako so se pogovarjali na sodišču z menoj .
Odločil sem se še za zadnji korak,podal bom zahtevek za izločitev sodnika v postopku.
Ne vrjamem več v sistem poštenega sodstva!
Kaj menitevi,je še kakšna pot!?
Pozdrav!
_________________
suzana
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Boris
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 12.02. 2006, 08:50
Prispevkov: 86

PrispevekObjavljeno: 03 Apr 2008 14:26    Naslov sporočila: Kar odločno naprej! Odgovori s citatom

Bravo Suzana!

Če sem prav razumel ste dali predlog za izločitev sodnika in bo zadeva obravanava ponovno na prvi stopnji!
Upam, da ste za izločitev predlagali pravno osnovo in obrazložitev, kar je zakonska zahteva za takšno vlogo.
Glejte zakon o pravdnem postopku - ZPP (vsebina od 71. do 75. člena). Do zakonov lahko pridete s klikom na link:
http://www.pravniki.info/pravni-predpisi.html
Ostale težave boste lahko uveljavljali v ponovni obravnavi, kjer z argumenti uveljavite vsoj pravni interes.

Če boste imeli še naprej težave, kar posredujte informacijo na naš forum ali e-naslov zdruzenje.zpn@gmail.com z veseljem vam bomo pomagali po lastnih močeh.
Do drugih informacij iz ZŽPN lahko pridete tudi direktno preko spletne strani eDnevnika, link: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=zdruzenjezpn&e_id=57817.

Kar odločno v boj za svoje pravice, saj običajno sodišča največkrat kršijo pravice državljanov!
lp


Nazadnje urejal/a Boris 08 Apr 2008 11:50; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
natasa
novinec


Pridružen/-a: 01.04. 2008, 20:14
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 07 Apr 2008 18:02    Naslov sporočila: sklep o dedovanju Odgovori s citatom

Razz Pozdravljena Suzana,
Iz vašega pisanja je razbrati, da je sodnik, če jaz prav razumem, ki je vodil zapuščinsko obravnavo, sestavil pokojnemu očetu tudi oporoko. Noben sodnik ne more sestaviti oporoke, ker to ni v skladu s sodniško funkcijo. Na vsaki obrvnavi na sodišču se mora pisati zapisnik, ki mora biti na koncu obravnave prebran in šele na to podpisan s strani vseh prisotnih. Pritožbo, ki jo je podal eden od zapusnikov, bi moralo sodišče posredovati vsem udeležencem v postopku, kar pa ni storilo, kot je razbrati uz vašega pisanja. Očitno sodnik, ki je bil istočasno predsednik okrajnega sodišča v Ljutomeru ni upošteval vseh prepisov, če pa sem še bolj natančna, ni upošteval Zakona o pravdnem postopku. Vse preveč po domače, nasrkajo pa ljudje, ki slepo verjamejo sodnikom. Za sodnika, ki je očitno naredil veliko napak, njegove napake ne zastarajo v dveh letih. Torej se odločite in podajte zahtevo za disciplinski postopek sodnika Berceta, za ugotavljanje pravilnosti dela sodnika Nemca in zahtevek za izločitev iz postopka sodnika in podpredsednika okrajnega sodišča Ljutomer Nemca v ponovni zapuščinski obravnavi.
Danes napovedujejo stavko sodniki. Sicer n ičesar več ne razumem, ker če bi jaz tako delala, bi se skrila v pesek, ne pa stavkala. Najprej naj gospodje sodniki delajo tako, kot bi morali, pa ne bi bilo toliko n epotrebnih tožb zaradi njihovih napak in tudi zaostankov ne.
Spoštovana Suzi, če boste še kaj potrebovali, napišite, vam bomo pomagali.
lep dan
Nataša
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogo
novinec


Pridružen/-a: 06.09. 2008, 11:50
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2008 20:18    Naslov sporočila: ne se pustiti problematičnem sodišču v Ljutomeru Odgovori s citatom

Ga Suzana

To kar ste napisali glede Ljutomerskega sodišča , lahko sklepamo da so nezakonita dejanja na tem sodišču ustaljena praksa.Podoben problem smo imeli tudi mi s predsednikom tega sodišča in zemljiško knjižnim sodnikom Mitjo Bercetom.V našem primeru je imel sodnik Mitja Berce
zlorabo uradnega položaja. Prav ta sodnik je sporovajal spremembo lastništva brez bilo kakšnih listin kot so pogobe overjene od notarja. Ali povedano drugače okoršičal se je s tujimi nepremičninami.

Mitja Berce je na tem sodišču končal kariero s tem, da je dobil nogo in se je tako moral predčasno upokojiti.Očitno je da notar v Ljutomeru sploh nima dela, saj vsako spremembo lastništva v zemljiški opravijo kar po domače brez bilo kakšnih listin seveda po liniji najmanjšega odpora.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Primeri - kršenja zakonov na sodišču Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.