Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




SLOVENSKE NOVICE RADE STANIĆ

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CZNI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
czni
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 09.11. 2007, 12:51
Prispevkov: 95

PrispevekObjavljeno: 18 Okt 2008 19:37    Naslov sporočila: SLOVENSKE NOVICE RADE STANIĆ Odgovori s citatom

ČLANEK V SLOVENSKIH NOVICAH. -- RADE STANIĆ

ZGORNJA DOBRAVA, 15. OKTOBRA 2008
Upokojeni avtobusni prevoznik Aleksander Pečenko na popoldanskem soncu sedi
pred hlevom in se počasi prebija skozi dokumentacijo, ki jo nabira še od takrat, ko je hotel
živeti v hiši v Novi vasi pri Lescah. Vmes pove: »Bil sem tretji samostojni avtobusni prevoznik v Sloveniji, nato sem kupil avto dvigalo in posloval z njim. Denarja sem imel vedno dovolj, saj sem trdo delal. Danes nimam nič, še iz hiše me hočejo zabrisati na cesto.«
Uglajeno vedenje gospoda, ki je pred ducat leti ovdovel, izvira še iz obdobja, ko je na seje in seminarje po takratni skupni državi prevažal delegacije slovenske skupščine. Pravi, da se je pred leti odločil, da bo kupil hišo in parcelo v Novi vasi, kjer bo živel. Po plačilu kupnine so bili zapleti z lastništvom, ki jih je odkril šele po treh letih in pol, po tistem, ko se je odločil, da v tistem objektu ne bo več živel, saj je bilo treba preveč vložiti v obnovo. »Z Radetom Staničem sva se spoznala na kavi pri Jegliču v Lescah, tam v bližini je imel poslovne prostore. Ko je izvedel za moje težave, se je zapodil v zemljiško knjigo, vrtal, svetoval in posredoval tako odločno, da so me končno vpisali kot lastnika hiše v Novi vasi
« Brezmejno sem mu zaupal «
Stanič mu je nato predlagal, naj hišo in precej veliko parcelo prepiše na nekoga tretjega, njegovega prijatelja, ki bo vse skupaj prodal v njegovem imenu in mu izročil kupnino. »Ker mi je pomagal, sem mu brez mejno zaupal.« Za posel je Staniču posodil 2500 evrov, ta pa je za Janeza Derlinka, ki se je v zgodbi pojavil kot tretja oseba, dobrotnik, ki bo prodajal Pečenkovo nepremičnino, izposloval 400 evrov nagrade. Hišo in pol parcele so kmalu prodali, pol pa ne, toda to Pečenka ni skrbelo. Še vedno poln zaupanja v Staniča je menil, da se bo vse uredilo, kot se najbolj lahko. Ogledal si je kmetijo na Zgornji Dobravi nad Kamno Gorico in pozimi 2005 lastnici Marjeti Hrovat izročil 15 milijonov tolarjev, več kot pol kupnine, ki jo je dobil od polovico prodane vrednosti iz Nove vasi.
»Pravzaprav je bilo tako, da smo šli naslednji dan po sklenitvi posla v Ljubljano; kmetijo, kjer naj bi bila Hrovatova lastnica, smo ocenili na 24 milijonov tolarjev. Z mojim denarjem smo poplačali hipoteko za hišo Hrovatove in njenega partnerja na Slatni nad Begunjami, dal sem jima dva tisoč evrov za pot v Bolgarijo, kjer sta kupovala rožno olje, pa še avtomobil saab v vrednosti 6300 evrov smo prepisali na njo.« Pečenko pove, da pri sebi nima nobenih dokumentov ali dokazil, da so se te transakcije res zgodile .Kako pa naj bi jih imel ? Vse posle je urejal moj prijatelj Stanič, ki sem mu zaupal.«
Priporočilo: podnajemnik
Ker je za poplačilo kupnine kmetije na Zgornji Dobravi manjkalo še nekaj denarja, saj pol Pečenkovega posestva v Novi vasi še niso prodali, je Rade Stanič našel rešitev. »Priporočil mi je, naj do poplačila in ureditve vseh dokumentov, pa tudi zato, da sem se lahko prijavil na tem naslovu, postanem podnajemnik v domačiji, za katero sem že vplačal večino kupnine. Dogovorili smo se, da ne bi plačeval najemnine, saj je bila domačija tako rekoč skorajda moja, pove Pečenko med sprehodom po starih prostorih, ki potrebujejo obnovo. Vanje je že vložil okrog 4000 evrov za zamenjavo oken in ureditve dvorišča. Letos avgusta pa je sledil šok: lastnica domačije, tista, ki ji je Pečenko izročil večino kupnine, avto in denar za nakup olja v Bolgariji, mu je poslala odločbo, da se mora zaradi neplačane najemnine, te se je nabralo za nekaj več kot 1000 evrov, v devetdesetih dneh nepreklicno izseliti.
Ni priplaval po prežganki
»Pravzaprav sploh ne vem, kaj naj storim. Dokumenti če sploh so, so pri Staniču. Oziroma kot trdi on, so deponirani na varnem nekje v Avstriji. Do danes jih nisem videl. Sploh me pa bega dejstvo, da je Stanič tudi pooblaščenec Hrovatove. Zdi se mi, da bi lahko pravniki odgovorili na vprašanje, ali je lahko ena in ista oseba pooblaščenec dveh, ki sta sprta, pravi Pečenko in sešteva vsote poslov iz preteklih let: »Sodelovanje in prijateljevanje z Radetom Staničem mi je prineslo približno 180.000 evrov izgube. Pravzaprav mi je uničil življenje. Nimam nič več, le še pokojnino. In tudi precej jasno mi je, da on ni od včeraj, da ni priplaval po prežgani juhi in da se za denar lahko obrišem pod nosom. Imam 66 let, vdovec sem, brez vsega, zato mi pravzaprav vseeno , kako se bo zgodba končala in tudi v katero smer, zanj in zame.
Klub grenkobi in potlačeni jezi, ki mu najedata telo, tako da osebno dramo vsakodnevno prenaša z zdravili, se je Aleksander Pečenko odločil, da proti Radetu Staniču poda kazenske ovadbe zaradi goljufije in zlorabe zaupanja. »To, kar je storil z menoj, je zelo kruto in ne privoščim nobenemu, zato sem se kljub dejstvu, da bodo vsi vedeli za mojo zgodbo, odločil, da jo predstavim javnosti. Naj se ve, kakšen človek je mož, ki mi je najprej pomagal, potem pa me je brez sramu opetnajstil,« konča Aleksander Pečenko, ki se je z nepremičninskimi posli, kjer je stavil na poštenost in zaupanje, dobro opekel.
Boštjan Fon

Stanič za nas nedosegljiv
Za pojasnila glede primera Pečenko smo se trudili priklicati Radeta Staniča, a slušalke ni hotel dvigniti. Odpravili smo se do njegovih poslovnih prostorov v Lescah, ki so bili trdno zaklenjeni. Gospoda glasno negoduje nad slovenskim pravosodnim sistemom in se kot predstavnik civilnega združenja za nadzor nad institucijami pojavlja ob medijsko odmevnih primerih domnevnih kršitev, kjer pa domnevne žrtve kot po pravilu potegnejo krajši konec.
Stanič se je v Slovenijo kot mladenič preselil iz Bosne, nekaj časa je delal kot rudar v Zasavju, nato pa je bil do leta 1998 paznik v radovljiških zaporih. V življenjepisu je med drugim zapisal (citirano): »Končal sem osemletko, na to kot sem že povedal poklicno rudarsko šolo in po tem še Srednjo penološko šolo v Ljubljani. Vse te šole sem končal uspešno. Pri učenju nisem imel nikoli posebnih težav in se mi je šola zdela izguba časa. Mnogi so me sošolci imeli za naravno inteligentno osebo in so menili, da sploh ne potrebujem šole. V sledni šoli sem se učil nemški jezik, penologijo, pedagogiko, kriminologijo, psihologijo, psihiatrijo, gasilstvo, slovenski jezik, kazensko pravo in splošno pravo, ter nekatere druge predmete.•
Ker naj bi nekdanji paznik kot nepremičninski podjetnik šel v nos gorenjskemu sodnemu sistemu, so po njegovih zapisanih besedah gorenjska sodišča zoper njega uvedla 385 sodnih, policijskih, davčnih, tržno inšpekcijskih, pravdnih, izvršilnih, kazenskih in prekrškovnih postopkov.

Pripis : G. Rade Stanić je bil izključen iz združenja CZNI, dne 06.06.2006, prepovedano mu je izdajati se kot član Civilnega združenja za nadzor nad institucijami. Gospod Stanić je napravil CZNI nepopravljivo škodo, kljub prepovedi uporablja naše ime in nam povzroča veliko škodo na ugledu. Združenje deluje v duhu demokracije in človekovih pravic ima priznanje, da deluje v javnem interesu. Take osebe kot je Stanić bi po našem prepričanju morala država Slovenija poslati tja od koder so prišli, saj delajo zdraho v Slovenijo.
Predsednik CZNI.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CZPNN
Gost





PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2009 03:03    Naslov sporočila: PREPISOVANJE Odgovori s citatom

.....predsednik CZNI bravo! Zanima nas ali ste v življenju kaj drugega počeli kot prepisovali od drugih.
Nazaj na vrh
CZPNN
Gost





PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2009 03:08    Naslov sporočila: PREPISOVANJE Odgovori s citatom

.....predsednik CZNI bravo! Zanima nas ali ste v življenju kaj drugega počeli kot prepisovali od drugih.Nekaj svojih članov naj bi vrgli drugi so vas kar sami zapustili ali Vam je sploh kaj še od članov ostalo !?
Nazaj na vrh
CZPNN
Gost





PrispevekObjavljeno: 25 Apr 2009 00:37    Naslov sporočila: Re: EDINA PRAVNOMOČNA SODBA - ČLANEK V SLOVENSKI Odgovori s citatom

Lani dne 16.10.2008 se je udbo komunistično uredništvo Dela pozabavalo z predsednikom CZPNN, pri čemer je uporabilo udbovsko metodo blatenja nedolžnega posameznika. To je tako bilo všeč predsedniku CZNI, da je kar prepisal inobjavil članek Slovesnkih novic z dne 16.10.2008 in blatenje nedolžnega posameznika poglobil.

Zanimivo - bilo kuda Udba svida.

Še več, predsednik CZNI, ki naj bi se borilo za človekove pravice bi iz Slovenije izganjal ljudi kakšna perveznost in nasprotost samemu sebi, da te kap.

Bojimo se, da bo za nacistične apetite predsedniku CZNI vendarle zmanjkalo časa.
Nazaj na vrh
CZPNN
Gost





PrispevekObjavljeno: 25 Apr 2009 00:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No pa še to.
Nazaj na vrh
Sculpture_slo
novinec


Pridružen/-a: 06.06. 2009, 13:17
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2009 13:26    Naslov sporočila: Pozdravljeni Odgovori s citatom

Dober dan vsem, ki ste komentirali primer Aleksandra Pečenkota!

1. Mislim, da bi bilo mogoče dobro preveriti njegove trditve pri g. Marjeti Hrovat preden jo takole blatite!!! mogoče pa le ni vse tako kot se zdi!!!
2. Večina njegovih trditev je takih, ki imajo kratke noge!!!!
3.Lahko bi vam našteval in našteval pa vam ne bom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CZNI Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.