Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Problemi oseb s posebnimi potrebami, ki so razvrščeni mejno

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Primeri - pravosodnega kriminala, korupcije,.....
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rgrcman
Gost





PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2006 09:57    Naslov sporočila: Problemi oseb s posebnimi potrebami, ki so razvrščeni mejno Odgovori s citatom

Prekopirano iz Vira :
http://www.dossierkorupcija.com/forum.asp

V začetku teme " PREDLOG O SPREMEMBI IN DOPOLNITVI ZAKONA ZA OSEBE S POSEBNIMI POTREBAMI", sem v DK forumu zapisala takole:

"Novejši zakon UL RS 54/2000 in Pravilnik 54/2003 se ne opredeljujeta do oseb s posebnimi potrebami, ki so razvrščeni mejno + druge motnje , čeprav je funkcionalnost na osebnem, socialnem in družbenem nivoju na ravni zmerno prizadetih oseb. Zato je nujno potrebno dopolniti ta zakon tudi za take osebe in jim omogočiti vključevanje v VDC in v družbo sebi enakim, kajti sedaj so te osebe prepuščene domači oskrbi, ki jih močno dodatno omejuje pri ohranjanju preostalih zmožnosti, kolikor jih še imajo".

In še kako prav sem imela, saj z izvedenskim mnenjem ni pridobil nobenih pravic, čeprav je invalid I.stopnje.

Take osebe sedaj obravnavajo kar po 33.členu Zakona o socialnem varstvu, kar pa pomeni, da so ostali brez vseh ostalih pravic, ki bi jim lahko pripadale po zakonu, če bi bila tudi ta skupina otrok, mladostnikov in odraslih oseb zapisana in obrazložena v Zakonu za osebe s posebnimi potrebami.

Namreč po tem Zakonu o socialnem varstvu, nimajo :

pravice do skrbnika ali podaljšanja starševske pravice
pravice do dodatka za pomoč in postrežbo
pravice do vključitve v VDC
pravice do nadomestila za dodatno zdravstveno zavarovanje
pravice do institucionalnega varstva in nastanitve
možnosti niti starši, da uveljavijo stroške vzdrževanja
nikakršne možnosti, da živijo samostojno življenje - ločeno od staršev s socialno podporo v višini 46.000.- sit/mesečno

Torej so vse to dodatni življenski stroški, neopravičeno in protizakonito obešeni na pleča staršev, sorodnikov ali skrbnikov, do konca njihovega življenja, potem pa na CSD upajo, da bo taka oseba po smrti staršev prejemala družinsko pokojnino in bo za njih stvar s tem v celoti rešena.

Ali je res tako prav ? Mislim in prepričana sem da ne. Take osebe si ne morejo same pomagati, niti si ustvariti svojega lastnega življenja do katerega imajo pravico - toda kako, če so celo življenje odvisni od drugih - nas, zdravih oseb.

S takimi neprimernimi zakoni posiljujejo starše in sorodnike, da se odrekajo in vso svojo energijo, čas in denar namenjajo takim osebam in "pihajo na našo vest, češ, saj je vaš.

Tudi staršem in sorodnikom ni vseeno, kako njihov otrok živi, zato si prizadevajo svojega otroka, ki to že dolgo ni več, kljub temu vzdrževati celo svoje življenje, čeprav zato nimajo nobene pravice in obveznosti in čeprav so zaradi tega prikrajšani drugi člani družine in čeprav teh svojih stroškov ne morejo nikjer uveljaviti.

Moj namen je, da bom pri borbi teh in takih pravic vztrajala in se borila za to, da jih take osebe pridobijo tudi po zakonu. V kolikor je še kdo kje, ki ima podobne probleme, prosim, da se mi pridruži.

moj e-naslov je : [url]rezka.grcman@siol.net[/url]
tel.: 051/222 890
Nazaj na vrh
andre
novinec


Pridružen/-a: 15.10. 2009, 15:54
Prispevkov: 2
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2011 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče pa je dosikrat tako ker jim okolica ne dovoljuje do lastne svobode,ker so posamezniki požrti in bi radi vladali in kopičili bogastvo do brezmejnih mej ne glede čez kaka trupla gredo in koga s tem naredijo za invalida.
kako pa se opredeljujujejo invalidi so to tudi tiste osebe ki podtikajo,prisluškujejo in lazijo za ljudmi iz katerih so naredili namenoma žrtve zato da imajo potemtakem zabavo in delo????
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> Primeri - pravosodnega kriminala, korupcije,..... Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.