Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




POZIV PRAVNI STROKI

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CZNI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
czni
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 09.11. 2007, 12:51
Prispevkov: 95

PrispevekObjavljeno: 18 Jun 2012 19:02    Naslov sporočila: POZIV PRAVNI STROKI Odgovori s citatom

VAŠA POŠTA

Poziv pravni stroki, objavljen v Dnevniku 18. junija 2012.

Ali je Slovenija pravna država, to se sprašujemo tudi državljani Slovenije. Kjer je Remzo Skenderović pozval pravno stroko, da prične delovati v smislu vladavine prava, moram zadevo dopolniti tudi z druge strani navadnega državljana ne skozi očala dipl.univ. pravnika.
Če začnemo pri temeljni listini Ustava Republike Slovenije, ki bi morala biti slehernemu državljanu razumljiva, je napisana tako strokovno, da se lahko tolmači na več načinov. Svojo trditev bom podkrepil z primerom 42. čl. drugi odstavek Vsakdo ima pravico, da se svobodno združuje z drugimi. Ali se državljani res lahko svobodno združujejo ? če morajo biti obvezni člani raznih zbornic. Ali 29. člen – da se brani sam ali z zagovornikom. Nikjer ni zapisano, da je zagovornik lahko le odvetnik, kar sodišča izrecno zahtevajo. Še bi lahko navajal, našteval Ustava ni napisana, da bi bila razumljiva navadni večini državljanov.

Zakoni so pisani po želji in na kožo politikov, ki imajo lastni interes. (denacionalizacija, Jazbinškov zakon itd.) Zakoni se ne sprejemajo po večinski volji državljanov, saj te nihče nič ne vpraša. Državna ureditev je slaba, saj gledamo leta in leta iste obraze, ki nam krojijo vsak dan težje in revnejše življenje. Ti kameleoni se selijo iz stranke v stranko (Barbara TŽ itd.), ki jih zanima samo lasten položaj.

Zakonov, ki disciplinirajo državljane je res množično, ni pa zakona o osebni odgovornosti, do dela ali ne dela. Tak zakon bi na odgovornost zavezal tudi sodnike, ki danes nikomur ne odgovarjajo. G. dipl. ing. prava Remzo Skenderović med drugim tudi ugotavlja, da ima možnosti skoraj sleherni dan opazovati delo sodnih in drugih represivnih organov in je prepričan, da delajo profesionalno. Zadnja izvedena anketa je sodstvu dala samo 4 % zaupanja v to sodno vejo oblasti. Bodimo si pošteni, sodniki so le ljudje, ljudje pa so dobri, marljivi, delovni, zmotljivi so pa tudi zlobneži, pokvarjenci, lopovi, prevaranti itd. V Sloveniji sodniki nimajo nadzora nad svojim delom, zato pride do številnih anomalij. Že to je v nasprotju, da delajo po svoji vesti in ne po pravici. Da sodijo v imenu ljudstva – ljudstvu pa ne dovolijo nadzora nad njihovim delom. Da imajo trajni mandat in imuniteto, uh enakost pred zakonom ?
Ko bo dejansko ljudstvo dobilo oblast, ko bo urejeno sodstvo, takrat bomo lahko rekli da živimo v pravni državi.

Skrajni čas je, da oblast prične sodelovati in tudi poslušati glas ljudi državljanov Slovenije, da omogoči odpoklic voljenega poslanca na predlog volivcev. Da državljanom omogoči , do novih obrazov, novih poslancev s svežimi idejami. Državljani smo res siti prerekanj med strankami.

Izvoljena oblast mora navezati trdnejše stike z nevladnimi organizacijami, društvi, združenji, ki naj predstavljajo stik oblasti z vladavino ljudstva. Zakone naj piše ljudstvo, po meri ljudstva.
Za czni : Boris L. KURENT
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CZNI Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.