Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Ojoj REDARJI

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CZNI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
czni
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 09.11. 2007, 12:51
Prispevkov: 95

PrispevekObjavljeno: 29 Okt 2014 18:51    Naslov sporočila: Ojoj REDARJI Odgovori s citatom

29.okt. 2014
"Spoštovani" soimenjak BORIS Klemen.
Prejel sem od Medobčinskega inšpektorata in redarstva pozdravno pismo PLAČILNI NALOG. Št. Zadeve : Pn22451-2040/2014-1. ID prekrška: 51507971. Datiran 03.10.2014.
Iz naloga je razvidno, da si izvajal meritev hitrosti, sicer s samodejno merilno napravo. Nalogu je priložena tudi fotografija prekrška.
Sicer moje podatke si uradno pridobil, skopi podatki pa ne povejo vsega, zato bom bistvo dopolnil. Sem poklicni voznik od 23. nov. 1953, torej celih 60 let. V vseh teh letih in prevoženih preko 3 milijone kilometrov nisem povzročil (poudarjam) nobene prometne nesreče. Smatram, da lahko rečem brez hvaljenja, da sem varen voznik.
Kot lastnik vozila Mercedes-Benz, oznake LJM8639, letnik 1978, starosti, častitljivih 36 let, sem osebno prevozil milijon in 340 kilometrov. (1.340.000km) vozilo ni bilo nikoli udeleženo v prometni nesreči. Na vozilu so še vsi originalni deli (odbijači, maska, luči itd. ) Vozilo v takem stanju in prevoženi kilometraži, lahko vozi le varen voznik.
BORIS, da zakoni so zakoni in treba jih je spoštovati s tem se popolnoma strinjam, toda slika dokazuje, da tvoj merilnik hitrosti ni bil postavljen z namenom, lahko rečem poštenim namenom kaznovalne politike. Res je od oznake naselja je omejena hitrost, varni voznik se temu prilagodi in vozi predvsem varno kot mu dopušča trenutno stanje. Tvoja postavitev merilca hitrosti pa je bila nastavljena na delu cestišča, ki dejansko ni rizičen in iz slike je tudi razvidno, da od skalovja in gozda ne preti nobena vozna nevarnost. S sliko dokazuješ, da je merilec hitrosti namenjen le kaznovalni dejavnosti in ne poštenemu namigu varne vožnje, ki je sicer bistvo zakonodaje. Lahko se k navedbam celo vprašam, zakaj nisi postavil merilni hitrosti v strnjeno naselje in učinkovitemu poštenemu kaznovanju za prekoračitev hitrosti.
Sedaj pa ti bom objasnil zakaj ti pišem to pismo, ki dejansko ni pritožba, trkam na tvojo vest če jo imaš. Kazen sem plačal od moje pokojnine 342 €. Ostalo si lahko le misliš, kako bom živel. Strašno pa me bolijo kazenske točke. Kot dolgoletni poklicni voznik v celi vozni karieri brez prometne nesreče, kljub številnim refleksnim preprečitvam cestnih trkov, sem namesto nagrajen, kaznovan.
Smisel pisanja, bodi pošten in nastavljaj radarje na kritična mesta, kjer je dejanska potreba po zmanjšani hitrosti in ne na mesta za trženje le na podlagi tudi nedorečenega zakona.
Za zaključek, kaj naj ti želim, da se boš počutil večino svojega življenja, kot sem se ob prejemu tvoje pošte. V upanju sem, da boš tudi sam občutil kako živeti z 217 € celi mesec, za kazen strašnega zločina, ki sem ga naredil z prehitro vožnjo mimo skalovja
Če je kje Bog, me bo uslišal.
Boris KURENT
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CZNI Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.