Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN
Kratek opis vašega foruma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




R A Z G L A S

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CZNI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
czni
kapitan
kapitan


Pridružen/-a: 09.11. 2007, 12:51
Prispevkov: 95

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2009 14:36    Naslov sporočila: R A Z G L A S Odgovori s citatom

R A Z G L A S
ENAINDVAJSET LET LIPE SPRAVE
A kar nam vest še zmerom kljuje
in srcu brani peti Ave,
sta bratomorni holokavst
pa naš odnos do sprave.
Podnevi kot obraz device
v žaru čistosti resnice,
ponoči pa se z njim ljubkuje,
brez volje vrnit žrtvam čast,
nezvesta narodu - oblast.


Letos na Vse svete poteče enaindvajset let,odkar smo na našem svetem kraju Ljubljanskih Žalah prvič priredili slovesnost v spomin na največjo nesrečo v vsej narodovi zgodovini,na bratomorni holokavst,v katerem je izgubilo življenje nad 3o tisoč Slovencev,postreljenih s strelom v tilnik ali mrtvih ali živih pometanih v rudniške jarke ali kraške jame..
Ta žalna slovesnost je bila prvega novembra leta 1988.,torej pred enaindvajsetimi leti. Takrat so mogle slovenske žene,matere in dekleta po štirih desetletjih brez strahu zaihteti po svojih dragih in najdražjih. Na kraju so z nami moškimi zapele narodno pesem Lipa zelenela je.
0 tem je drugi dan pisalo časopisje. Novinarji Dela so si postavili vprašanje ,ali se bodo taki spominski dogodki še kdaj ponovili,ker je organizator prireditve povedal stališče,da zgodovini ni mogoče za vedno bežati in tudi resnici ubežati. Preganja nas in zasleduje in končno ujame.. Že nekaj časa imamo pred seboj. Barbarin rov pri Laškem, ki priča o tem.
Od prvega novembra leta 1988 smo Združeni za spravo na Ljubljanskih Žalah ob simbolu poganskega,krščanskega in obstoječega Slovenstva priredili že 105 žalnih slovesnosti. Polnih 14 let je pri njih sodelovala Slovenska vojska s častnim oddelkom in orkester slovenske policije kot ustanovi,ki samostojnost države v Evropski uniji tudi tvorita.
Najlepša nepozabna, veličastna slovesnost je bila 15. junija 2006 ,ko so vsi državni voditelji na čelu s predsednikom države, pokojnim dr. Janezom Drnovškom, z njo sodelovali.
S sedanjo oblastjo,v to smo prepričani Združeni ob Lipi sprave,se Slovenija vrača v čase Titove Jugoslavije,in vsaj Združene ob Lipi sprave preveva občutek,da Slovenija postaja tujek v Evropski uniji,toda samo,kar zadeva najvišjo slovensko oblast. Organizirane državne slovesnosti odločno kažejo na to. Sedanji oblasti je narodna sprava in Deklaracija o njej, postala in ostaja zadnja, prav zadnja skrb. To si Združeni ob Lipi sprave drznemo očitati sedanji oblasti. Združeni ob Lipi sprave pa želimo,da Slovenija ne ostane tujek v Evropski zvezi,da obsodi tudi komunizem, predvsem pa, da sprejme narodno spravo in Deklaracijo o njej kot najvišji in najpomembnejši državni akt po premagani gospodarski krizi ali še pred njo. Molk o slovenski narodni spravi je nesreča za Slovenijo.

ZDRUŽENI OB LIPI SPRAVE
STANISLAV KLEP
vodja gibanja, jurist in kritik pravosodja RS
Kranj, Cesta Staneta Žagarja 1
tel.: 04/2012 964 ali 2012 418
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Združenje žrtev pravosodnega nasilja - ZŽPN Seznam forumov -> CZNI Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.